top of page

1. Sessions de musicoteràpia

A les sessions de musicoteràpia facilito un marc musical ric, atractiu i de confiança per tal d'afrontar els reptes particulars de cada usuari, partint sempre d'una actitud de màxima obertura i flexibilitat per adaptar-me a l'estat i a les necessitats presents amb què arriben els usuaris.

Al llarg de les sessions, combino dos abordatges que em permeten treballar i profunditzar en les diferents necessitats dels usuaris i de les usuàries i que doten al procés musicoterapèutic de més amplitud.

D'una banda facilito sessions on uso diferents tècniques de la musicoteràpia activa per potenciar la participació activa de l'usuari en el fet musical en si, i treballar així la interacció, la comunicació, la connexió i la socialització a través del llenguatge musical: la música és el llenguatge que tots tenim dins, i, per tant, és el llenguatge que ens facilita aquesta connexió entre tots.

Per altra banda, em serveixo de diferents tècniques de la musicoteràpia receptiva com el massatge sonor amb bols tibetans per facilitar experiències de relaxació profunda.

IMG_8314.JPG

En les sessions de musicoteràpia activa, realitzem dinàmiques de percussió corporal, de cercles de percussió amb djembés i altres instruments de petita percussió; també fem improvisacions al piano i ens servim de cançons que solem acompanyar de moviment i d'elements externs com mocadors, ous sonors, saquets, teles etc. per reforçar l'experiència musical.

En aquestes sessions, facilito un marc musical atractiu per motivar l'usuari que participi del fet musical, i a partir de la seva participació musical cocreem una experiènia musical que porta a expandir el seu potencial perquè pugui evolucionar més enllà de l'estat en què es troba.

 

Totes aquestes tècniques i recursos ens permeten (segons les necessitats dels usuaris):

- Estimular a crear música en directe i a comunicar-nos a través del llenguatge musical.

- Donar una forma i una estructura als emergents sonors del usuaris.

- Connectar la música amb el cos.

- Obrir noves vies de comunicació.

-Treure veu, expressar-nos i autorregular-nos.

- Reforçar i millorar la gestió emocional. Aprendre a sentir les emocions i conduir-les. Fer-les conscients.

- Fomentar la participació, la interacció, la comunicació, la socialització i l'escolta.

- Treballar la connexió amb un mateix i potenciar l'empoderament personal.

- Treballar conductes socials.

Musicoteràpia activa

Captura de pantalla 2021-09-02 a les 23.35.00.png
IMG-20191112-WA0019.jpg

​

​

 

​

Pel que fa a les sessions de musicoteràpia receptiva, em focalitzo en el massatge sonor amb bols tibetans segons la metodologia de Xevi Compte, per tal de:

- Proporcionar a la persona una experiència de relaxació profunda.
- Obrir canals de comunicació en usuaris a través de la interacció amb el fenomen físic-vibracional del so.

- Ajudar a canalitzar l'ansietat i l'estrés.

- Proporcionar experiències properes a un estat meditatiu.
- Desbloquejar tensions físiques.

​

Aquest sistema té d'exclusiu que està basat en criteris musicals. Cada so de cada bol correspon a una nota musical, i l'elecció de cada un d'ells té un sentit i una coherència amb tota la resta. Per tant, a part dels beneficis que té el massatge sonor amb bols tibetans de per si, degut a les característiques úniques d'aquests instruments (timbre, llargada del so i riquesa d'harmònics), aquest sistema té l'afegit que treballa amb els bols també de manera musical, jugant, per tant, amb les relacions intervàliques que s'estableixen entre ells per conduir a l'usuari a aquest estat de relaxació profunda.
 

Musicoteràpia receptiva

WhatsApp Image 2020-02-10 at 11.49.16.jpeg
WhatsApp-Image-2020-02-10-at-11.49.16-2.jpeg
bottom of page