top of page

2. Tallers KOA

Els Tallers del Programa KOA (Fundació Nous Cims) són uns tallers de facilitació d'eines socio-emocionals a adolescents en risc d'exclusió a través de l'experiència musical. Els facilitem als Centres Oberts al llarg d'un any escolar (dos hores a la setmana).
Servint-nos de les eines que ens facilita la música com a llenguatge que és, RITME, MELODIA i HARMONIA, adquirim eines que ens ajuden a desenvolupar el nostre potencial de gestió socio-emocional, a conèixer-nos i a introduir la música com una eina que ens pot ajudar en el nostre dia a dia.

  • El ritme ens ajuda a connectar i movilitzar la part física, instintiva i tribal del nostre ser. Ens facilita la connexió amb la vida, amb el pols amb el grup, i alhora ens ajuda a treballar l'estructuració i la organització.

    El treball rítmic, a través de cercles de percussió, a través del ball, ens permet treballar les competències de vincle i nexe, de pertinença i treball en equip...

  • La melodia ens ajuda a connectar amb el món de les emocions. L'alegria, la tristesa, la ira, la por...quines formes prenen a les nostres vides? Quina veu tenen? De quina manera s'expressen? On les sentim en el nostre cos? Quines eines tenim per dialogar, deixar sortir de manera ecològica, i observar què ens diuen aquestes emocions?

    El treball melòdic ens permet aproximar-nos a les competències de identificació, gestió i elaboració emocional, de presa de decisions...

 

  • L'harmonia ens ajuda a connectar amb el món mental, amb el món de les relacions...com ens relacionem amb nosaltres i amb la resta? Què puc fer perquè les relacions que teixeixo siguin harmòniques? Com em fa sentir en el cos la desharmonia?

    El treball harmònic ens permet aproximar-nos a les competències d'empatia i relacions, resolució de problemes...

 

Els tallers, completament vivencials ens fan acostar a les diferents competencies emocionals, personals i socials i només al final, extrapolem l'experiència musical a la nostra quotidianitat.

Screenshot_20240109-235009_Video Player.jpg
IMG_20230330_085843_269_edited.jpg
Captura de pantalla 2024-01-10 a les 0.14.07.png
20230315_180424(2).jpg
bottom of page