top of page

El meu enfoc

Screenshot_20210719-205312_Video Player.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquests abordatges, malgrat la diferent procedència i àmbit, tenen en comú que comprenen la música com un llenguatge propi que ens permet desenvolupar-nos i evolucionar com a éssers musicals que som, comunicar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres.

 

L'abordatge de la Musicoteràpia activa entén la persona com un ser musical per naturalesa com a tal, amb la capacitat innata de respondre de forma natural als estímuls musicals, independentment de la condició o handicap que es tingui. Per aquesta raó, aquest abordatge utilitza la música per a accedir a aquest "nen musical", que es manté intacte, i a partir d'aquí, busca expandir-lo al màxim potenciant la seva musicalitat. Conseqüentment, es potenciarà la seva autoexpressió i comunicació i s'expandirà el seu potencial com a persona. Aquest enfoc creu en el poder de la música per  transformar i expandir les qualitats evolutives potencials.

 

El Naad Ioga (Ioga del So) permet restaurar l'equilibri, la salut i la unitat del ser construint ponts de comunicació entre la nostra ment i la nostra ànima a través del so. La nostra ànima s'expressa en sentiments i el llenguatge dels sentiments és el so. Per tant, l' única manera d'entendre les emocions, d'abraçar-les, de sostenir-les i de crear un diàleg entre l'ànima i la ment perquè caminin plegades és a través del so.

 

L'enfoc d'Edwin Gordon entorn l'aprenentatge musical infantil posa de manifest que la música és un llenguatge propi i exposa un paralel·lisme entre el procés d'aprendre a parlar i d'aprendre la música. Basat en un extens programa d'investigació i de treball empíric contrastat, desenvolupa una guia per tal que els nens i les nenes puguin aprendre la música de manera natural, com el llenguatge que és, i acabin podent pensar i sentir música amb comprensió (igual com ho aconseguim amb el llenguatge verbal). Aquesta capacitat de pensar música, Gordon la va denominar “audiation”.

L'enfoc Orff Schulwerk facilita el desenvolupament de les capacitats expressives i perceptives de les persones, partint dels mitjans d'expressió naturals dels individuus (cantar, recitar, ballar i tocar instruments). La combinació entre música, movimient , llenguatge i la integració de les diferents arts són els pilars fonamentals que faciliten a la integració i a la profunditat de l'experiencia musical.

 

La música és un llenguatge molt valuós (és el llenguatge de les emocions) i, com a tal, ens ofereix l'oportunitat d'equilibrar el nostre cos emocional per tal de restaurar la nostra salut i potenciar el nostre benestar.

Per encarar el meu dia a dia en les sessions, ja siguin de Musicoteràpia, de Música per a Nadons o en els Tallers que imparteixo, bec sobretot de quatre enfocs que em serveixen de font d'inspiració, amb els quals vaig ressonar profundament durant la meva formació, i en els quals continuo aprofundint i formant-me en l'actualitat:

  • L'enfoc de la Musicoteràpia Activa Nordoff – Robbins.

  • Els ensenyaments de Naad Ioga (Ioga del so).

  • L'enfoc del pedagog Edwin Gordon envers l'aprenentatge musical infantil.

  • L'enfoc d'aprenentatge musical d'Orff Schulwerk.

bottom of page