top of page

El meu enfoc

Screenshot_20210719-205312_Video Player.jpg

Per encarar el meu dia a dia en les sessions, ja siguin de Musicoteràpia, de Música per Nadons o en els Tallers que imparteixo en les Escoles i Instituts, bec sobretot de tres enfocs que em serveixen de font d'inspiració, amb els quals vaig ressonar profundament durant la meva formació, i  en els quals continuo aprofundint i formant-me en l'actualitat:

  • L'enfoc del pedagog Edwin Gordon envers l'aprenentatge musical infantil.

  • L'enfoc de la Musicoteràpia Activa Nordoff – Robbins.

  • Les ensenyances del Naad Ioga (Ioga del so).

 

Els tres abordatges, malgrat la diferent procedència i àmbit, tenen en comú que comprenen la música com un llenguatge propi, que ens permet desenvolupar-nos com a éssers musicals que som, comunicar-nos amb nosaltres mateixos i amb els altres.

 

L'enfoc d'Edwin Gordon entorn l'aprenentatge musical infantil posa de manifest que la música és un llenguatge propi i exposa un paralel·lisme entre el procés d'aprendre a parlar i d'aprendre la música. Basat en un extens programa d'investigació i de treball empíric contrastat, desenvolupa una guia per tal que els nens i les nenes puguin aprendre la música de manera natural, com el llenguatge que és, i acabin podent pensar i sentir música amb comprensió (igual com ho aconseguim amb el llenguatge verbal). Aquesta capacitat de pensar música, Gordon la va denominar “audiation”.

 

L'abordatge de la Musicoteràpia activa entén la persona com un ser musical per naturalesa com a tal, amb la capacitat innata de respondre de forma natural als estímuls musicals, independentment de la condició o handicap que es tingui. Per aquesta raó, aquest abordatge utilitza la música per a accedir a aquest "nen musical", que es manté intacte, i a partir d'aquí, busca expandir-lo al màxim potenciant la seva musicalitat. Conseqüentment, es potenciarà la seva autoexpressió i comunicació i s'expandirà el seu potencial com a persona. Aquest enfoc creu en el poder de la música per  transformar i expandir les qualitats evolutives potencials.

 

El Naad Ioga (Ioga del So) permet restaurar l'equilibri, la salut i la unitat del ser construint ponts de comunicació entre la nostra ment i la nostra ànima a través del so. La nostra ànima s'expressa en sentiments i el llenguatge dels sentiments és el so. Per tant, l' única manera d'entendre les emocions, d'abraçar-les, de sostenir-les i de crear un diàleg entre l'ànima i la ment perquè caminin plegades és a través del so.

 

 

La música és un llenguatge molt valuós (és el llenguatge de les emocions) i, com a tal, ens ofereix l'oportunitat d'equilibrar el nostre cos emocional per tal de restaurar la nostra salut i potenciar el nostre benestar.

bottom of page